Er Ny Finanskrise Allerede Startet?

Er-Ny-Finanskrise-Allerede-Startet (komprimeret).jpg

Kan du huske, hvordan det var, da finanskrisen hærgede i 2008 og 2009?

Og har du også den der irriterende ven, der i årene efter krisen blev ved med at påstå (og gør måske stadig), at det jo var tydeligt at se, at det ville ende galt?

Det er meget svært, hvis ikke umuligt, at forudse, hvornår en ny finanskrise vil ramme os, og det var også de færreste, der nåede at sælge deres aktier og obligationer, inden markedet faldt.

Derfor er det vigtigt, at du altid er så godt forberedt som muligt, selvom du måske synes, at ”lige nu går det jo meget godt.”

Som ordsproget lyder: ”Al succes beror på forberedelse.”

Beregn din Risikoprofil på 5 Minutter
Skriv dig op til vores nyhedsbrev om investering, og få adgang til vores model for, hvordan du nemt kan udregne din egen risikoprofil på 5 minutter. Du vil modtage modellen på email med det samme.

Bare en hændelse eller starten på en ny finanskrise?

Det er stort set umuligt at vurdere, hvornår en hændelse bare er en hændelse, og hvornår den kan udvikle sig til noget mere.

Se bare denne graf/oversigt over alle de hændelser, der har været siden 2009, som har forårsaget en korrektion i markedet, men som ikke har udviklet sig til en ny finanskrise.

Graf-over-hændelser-i-markedet

Når der kommer en ny finanskrise, vil man altid kunne pege på et eller andet og sige, at det var det, der udløste krisen. Men så simpelt er det ikke. En finanskrise er et komplekst fænomen, der er resultatet af mange faktorer, der alle sammen spiller ind på hinanden. Det er derfor aldrig bare én hændelse i sig selv, der udløser en krise.

Hver af de hændelser, du kan se i oversigten, kunne have vist sig at blive efterfulgt af en ny finanskrise.

Havde det været tilfældet, ville mange sandsynligvis sige, som de gjorde efter finanskrisen i 2008.

”Det var jo tydeligt at se, den var på vej.”

Det ville de gøre, fordi de ville betragte den pågældende hændelse som trigger for krisen.

Men enhver hændelse, der isoleret set bliver betragtet som en trigger af en ny finanskrise, kunne ligeså godt være forblevet en hændelse.

Beregn din Risikoprofil på 5 Minutter
Skriv dig op til vores nyhedsbrev om investering, og få adgang til vores model for, hvordan du nemt kan udregne din egen risikoprofil på 5 minutter. Du vil modtage modellen på email med det samme.

Forbered dig på en ny finanskrise – også selvom du ikke ved, hvornår den kommer

Som sagt er det simpelthen ikke til at forudsige, hvornår vi vil blive ramt af en ny finanskrise.

Og det er derfor rigtig svært at vurdere, hvornår man skal sælge – især hvis du vælger investeringssetup nummer 1 eller 2, som du kan læse mere om i blog postet Hvem Skal Investere Dine Penge? – Vælg det Rette Investeringssetup.

Derfor er det vigtigt altid at være forberedt.

Du kan b.la. forberede dig ved at finde frem til din egen risikoprofil, og faktisk forstå hvad det værste er, der kan ske for din portefølje.

Det kan f.eks. være, hvor meget din portefølje ville falde i en krise som den vi havde i 2008.

De fleste går nemlig med et håb om at banken, dem selv, eller en helt tredje kommer dem til undsætning i tilfælde af et kollaps i markedet.

Men dette sker højst sandsynlig ikke.

Derfor er det vigtigt at kende sin risiko, og forberede sig på det værste.

Derefter er spørgsmålet så, om du kan holde til så store udsving.

Det bliver lidt mere kompliceret, hvis du har flere forskellige porteføljer, men pointen er den samme; hvad er din risiko for, at det kommer til at ske, og kan du klare den nedtur?

I vores blogpost, Beregn din Risikoprofil, og Bliv Klar til den Næste Finanskrise viser jeg dig, hvordan du på 20 sekunder kan udregne, hvor meget din portefølje kommer til at falde i næste krise.

Johann LauxComment